Sun. Apr 21st, 2024

OVOG vikenda u Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu otvoreno je prvo izdanje Festivala svjetla. Posjetitelji imaju priliku uživati u svjetlosnim dekoracijama koje krase botanički vrt i fasadu muzeja.

Festival svjetla trajat će naredna tri mjeseca te je ujedno i najveća i najbogatija svjetlosna izložba koja je postavljena u BiH. 

“Željeli bismo da i mladi i stari posjete ovaj festival. Festival je nastao u koordinaciji sa Zemaljskim muzejom BiH, a glavna ideja je da to što ‘drži’ Muzej mi osvijetlimo i stavimo u ovaj prekrasni botanički vrt”, rekla je kustosica festivala Sanja Vatić. 

Festival se može posjetiti do ožujka 2024.

Autorica koncepta Festivala je Nataša Musa, koja je i predstavnica renomirane austrijske kompanije MK Illumination, koja osvjetljava gradove i javne prostore širom svijeta.

“Ovakvi festivali postoje u cijelom svijetu, ali je Festival u Sarajevu prvi ove vrste u regiji. Od drugih svjetskih festivala razlikujemo se po tome što je cjelokupna postavka inspirirana onim što se već nalazi u Zemaljskom muzeju. Ideja je da se stvori novo i jedinstveno iskustvo, koje će privući što više građana BiH i turista u Muzej.

Također, želja nam je i da ponukamo kreativnu industriju u Bosni i Hercegovini da stvaraju nešto novo, stavljajući im na raspolaganje kapacitete globalne kompanije MK Illumination, koja kroz instalacije proizvedene namjenski za Festival svjetla Sarajevo pokazuje samo dio onoga što je u mogućnosti uraditi”, istakla je Musa. 

Festival svjetla Sarajevo vrata je otvorio u subotu, 25. studenog 2023. godine, u 18:30, a trajat će sve do 1. ožujka 2024.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *