Mon. Apr 15th, 2024

GRADONAČELNIK Osijeka Ivan Radić i Mato Lukić, koji obnaša dužnost Osječko-baranjskog župana, jučer su na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi zajedno označili početak ovogodišnjeg Adventa u Osijeku, koji će trajati do 31. prosinca.

“Još nas jedan čarobni Advent očekuje u Osijeku, Advent u Tvrđi, koji će biti i bolji nego prethodni”, uvjeren je osječki gradonačelnik Radić, dodajući da je puno različitih lokacija koje će sugrađani i gosti u narednim danima imati prilike istraživati.

Ističe također da je “na ulicama puno lampica, zrak će ispunjavati puno mirisne hrane i toplih napitaka, smijeh i glazba će odzvanjati” te je stoga siguran “da nas očekuje prekrasan Advent”.

Napominje da advent ne čine samo lijepe dekoracije, već Advent u Osijeku čine ljudi, zbog čega vjeruje da će se mnogi sugrađani i turisti priključiti najljepšem i čarobnom Adventu i da će stvoriti i ponijeti uspomene za cijeli život. Svima je zaželio da im osječki advent donese obilje radosti i mira te dobre zabave.

Advent se raširio po Tvrđi

Zamjenik župana, koji obnaša dužnost OBŽ župana, Mato Lukić rekao je da mu se, nakon obilaska svih lokacija u Tvrđi, čini da će ovogodišnji advent biti bolji nego dvije prethodne godine.

“Građani su pitali može li se advent proširiti po Tvrđi, no to prije nije bilo moguće zbog radova. Međutim, ove je godine Grad Osijek raširio advent po željama naših sugrađana”, rekao je, ocijenivši dekor i ambijent adventa prekrasnim.

S obzirom na to da je pred nama vrijeme priprema za Božić, i Lukić je svim sugrađanima poželio mir i blagostanje, radost i veselje. Predviđeni bogati zabavni, gastronomski i kulturni program odvijat će se na prostoru barokne Tvrđe koja će sadržajno i programski biti podijeljena u tri zabavne lokacije.

Na Trgu Jurja Križanića smještena je tradicionalna ponuda adventskih slastica i napitaka te ponuda suvenira i drugih domaćih proizvoda. U Franjevačkoj ulici nalazi se vikend-zona, gdje će se moći uživati u cjelovečernjoj zabavi uz živu glazbu poznatih hrvatskih glazbenika i sastava. Središnji Trg Sv. Trojstva bogato je ukrašen božićnim jelkama i drugim čarobnim svjetlosnim instalacijama, dok će se i ove godine pogled na Tvrđu i ostatak grada moći doživjeti s najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj.

Jučer pjevao Marko Tolja, danas nastupa Vanna

Glazbeni dio Adventa u Tvrđi otvorio je Marko Tolja, dok će u subotu, 2. prosinca, na Dan grada Osijeka, nastupiti Vanna. U ostalim vikend glazbenim večerima najavljeni su Klapa Intrade, Vatra, Bang bang, Songkillers, Gelato Sisters te Mia Dimšić i No Jazz Band. U Novu godinu Osječanke i Osječani ući će uz Parni valjak, koji će i službeno zatvoriti ovogodišnji Advent u Osijeku. 

Izvan Tvrđe, u Parku kralja Držislava (kod Školjke), smješten je zabavni park.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *